PREČO DREVENÉ HRAČKY?

Prečo kupovať deťom drevené hračky?

Eko Bio ….

V súčasnej dobe, kedy je trh doslova zaplavený ponukou plastových hračiek. Stále viac rodičov však siaha po drevených hračkách. Tie sú tu už od nepamäti. Hrali sa s nimi naši prarodičia, aj generácie pred nimi. A hračky z dreva si opäť získavajú čoraz viac fanúšikov. Drevená hračka je poctivo vyrobená z kvalitných prírodných materiálov a jej výroba sa skrátka nedá oklamať žiadnymi skratkami. Navyše, väčšina drevených hračiek od renomovaných výrobcov pochádza z lesov, ktoré sú obhospodarované zodpovedne a šetrne podľa prísne nastavených pravidiel. Hračka z takto sledovaného lesa má značku FSC (forest stewardship council). Drevené hračky neobsahujú toxické látky, a tak sú úplne bezpečné aj pre najmenšie deti. Takéto hračky bývajú vyrobené z obnoviteľných materiálov, a teda sú šetrné k životnému prostrediu, sú recyklovateľné, a sú bezpečné. Svetový výrobcovia používajú na farbenie hračiek vodou riediteľné, netoxické farby, ktoré sú bezpečné aj pri ich obliznutí či okusovaní.

Ich nádherný, nadčasový dizajn vracia dnešných rodičov aj starých rodičov do čias ich detstva a vďaka kvalitnému spracovaniu sa stávajú rodinným klenotom, ktorý sa dedí z generácie na generáciu. Drevené hračky pre deti sú veľmi obľúbené a patria medzi najvyhľadávanejšie hračky. Majú prirodzenú krásu, vplývajú na zdravý vývoj dieťaťa a vďaka nim si dieťa buduje vzťah k prírode a zvieratkám.

Múdra hračka

Pri klasických pískajúcich a zvukových hračkách dieťa nemá veľa možností zapájať do hry myslenie a fantáziu. Má totiž vopred určené, ako má hračku používať. Avšak pri drevených hračkách má dieťa nekonečne veľa možností, ako sa hrať. Musí zapojiť myslenie a rozvíjať svoje schopnosti.

Drevené hračky pre deti sú edukatívne a rozvíjajú mnohé schopnosti podporujúce zdravý vývin dieťaťa. Práve preto sa drevené hračky považujú za múdre a vnímavé hračky. Pri hre s ňou sa dieťa neustále rozvíja a učí nové veci: precvičuje si jemnú motoriku, hrubú motoriku, logické myslenie a rozvíja svoju kreativitu.

Hračky si pri deťoch prejdú kadečím – hádzanie po izbe, neustále padanie na zem a dokonca znesú aj detské zúbky. Kvalitnú drevenú hračku je však naozaj ťažké zničiť, práve preto často „prežijú aj niekoľko generácií. 

Čaro jednoduchosti

Určite ste si všimli, že tie najmenšie deti sa radi zahrajú aj s obyčajnou kartónovou škatuľou. Prečo je to tak? Pretože práve takéto hry rozvíjajú ich tvorivosť a fantáziu. A to isté robia i drevené hračky. Sú jednoduché, a tak v deťoch rozvíjajú tvorivosť, fantáziu ale aj motoriku. Preto by sa s nimi mali hrať už tie najmenšie deti.

Drevené kocky, postavičky, hračky na vkladanie, ťahacie hračky, všetky tieto drevené hračky už od útleho detstva pomáhajú rozvíjať jemnú motoriku dieťaťa čo je pre zdravý vývin batoľaťa a škôlkara kľúčové. 

Nie sú hlučné

Túto výhodu drevených hračiek iste ocenia najviac rodičia. Tiež vám poriadne pília uši tie nepríjemné zvuky rôznych hrajúcich hračiek? A ak dieťa hračku zapne opakovane, jej zvuk môže byť po čase naozaj veľmi otravný. Zvuk dreva je však krásny a vráti vás do detstva.

Ak teda chcete, aby sa dieťa pri hre rozvíjalo, hračky z dreva sú určite tou správnou voľbou. Sú vhodné pre tých najmenších, ale aj pre staršie deti. A deti s nimi budú doslova rásť.

Drevené hračky potešia dieťa v každom veku 

Či má vaše dieťa 1 rok alebo 8 rokov, výrobcovia drevených hračiek myslia na deti každej vekovej kategórie. Drevené kocky alebo drevená hrkálka pre najmenšie bábätká, drevené hračky rozvíjajúce jemnú motoriku, drevené puzzle pre rozvoj logického myslenia, prvé drevené autíčka aj drevený vláčik, kreatívne hry pre škôlkarov, drevené kuchynky a dielničky pre malých majstrov, spoločenské hry alebo drevené hudobné nástroje pre školákov, na ktorých sa malí hudobníci môžu naučiť hrať svoju prvú pieseň. Ak hľadáte krásny a jedinečný darček pre dieťa rôzneho veku, drevená hračka vždy poteší a uchová si svoju hodnotu.

Share this post

comments (0)

No comments at this moment