PREČO BY STE MALI ČÍTAŤ SVOJIM DEŤOM?

Prečo by ste mali čítať svojim deťom

Vedeli ste, že až 43 percentám detí rodičia nečítajú knihy každý deň?

Alebo dokonca, že až 1 z 11 detí nemá doma žiadnu knihu?

Každý z nás predsa túži po múdrom a inteligentnom dieťati. Riešime akú škôlku, neskôr školu, snažíme sa uistiť, že budúci pedagógovia budú pre naše deti tými najlepšími. Nezabúdajme však na to, že všetko začína v rodine. Najmä rodičia sú tí, ktorí majú obrovský vplyv na detský potenciál a inteligenciu. Jednou z ciest, ako na nich pracovať, sú práve knihy.

Veľmi dobre vieme, že čítanie deťom je alfa a omega. Čítanie má nesporne veľa výhod a tu spomenieme len niekoľko z nich:

  • Pomáha zlepšovať vzťah medzi rodičmi a deťmi
  • Pomáha zlepšovať vyjadrovanie
  • Pomáha zlepšovať logické myslenie
  • Zlepšuje pozornosť a disciplín

Zlepšuje slovnú zásobu

Výhody, ako sú tieto, sú nekonečné a vaše dieťa sa pripraví na celý život. Väčšina vývoja mozgu sa deje v prvých rokoch, tak využite túto príležitosť naplno!

V čom spočíva jedinečnosť našich storybox-ov?

Menšie deti počas čítania môžu byť počas čítania neposedné. Preto ku knižkách vyberáme tematicky zvolené postavičky, samozrejme starostlivo vyberané, ručne vyrábané  a maľované, vďaka ktorým, si deti vizuálne prepoja príbeh z knižky. Deti sa tak učia ľahšie vydržať pri čítaní a získavajú sebadisciplínu. Čoraz viac chápu text a dokážu sa dlhšie sústrediť. Zároveň si aj viac pamätajú z prečítaného.

Sme nadšení, že môžeme byť súčasťou inšpirovania vašich najmenších k láske ku knihám a položeniu základov pre ich budúci rozvoj. 

Neváhajte nás kontaktovať a dajte nám vedieť, čo si myslíte. 

Share this post

comments (0)

No comments at this moment